صندلی – جای نشستن رژیم غذایی مدیترانه ای

صندلی – جای نشستن: رژیم غذایی مدیترانه ای فواید روغن زیتون آنتی اکسیدان مواد غذایی رژیم غذایی روغن زیتون مبتلا شدن سبزیجات استفاده

گت بلاگز وب‌گردی افزایش طول عمر با رژیم غذایی مدیترانه ای

مطالعات فراوان نشان داده است رعایت رژیم مدیترانه ای باعث زیاد کردن طول عمر، کم کردن بیماری های قلبی عروقی، کم کردن سرطان و سایر بیماری های مرتبط با تغذیه می شود.

افزایش طول عمر با رژیم غذایی مدیترانه ای

به گزارش گروه وبگردی گروه تحریریه سایت جوان، رژیم مدیترانه ای یک رژیم مشخص و ثابت نیست. نحوه پخت غذا در کشورهای مدیترانه ای مثل یونان، ایتالیا، اسپانیا، جنوب فرانسه، ترکیه و تونس متفاوت هست، ولی به طور کلی غذای روزانه آنها بر اساس غلات، میوه تازه و خشک شده، سبزیجات و غلات، روغن زیتون، سیر و دیگر ادویه ها و طعم دهنده های گیاهی، دانه ها، ماهی و سایر غذاهای دریایی هست.

عبارات مهم : رژیم غذایی مدیترانه ای – فواید روغن زیتون
رژیم غذایی مدیترانه ای ۶ کلید جهت زیاد کردن طول عمر شما دارد:

رژیم مدیترانه ای، کم چرب است: این رژیم حاوی چربی های سالمی مانند آجیل، روغن زیتون و آووکادو بوده و اتخاذ آن نقش مهمی در چربی سوزی دارد ضمن این که خطر مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ را نیز کم کردن می دهد. پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای تا ۳۰ درصد خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی را نیز کم می کند و این نتیجه را اخیرا ژورنال پزشکی نیوانگلند منتشر کرده هست.

رژیم مدیترانه ای، حافظ سلامت قلب: رژیم غذایی مدیترانه ای سرشار از آنتی اکسیدان های ضد التهابی است که در میوه های رنگارنگ، سبزیجات، غلات، حبوبات و لوبیا گنجانده شده است اند. التهاب خود یکی از مهمترین عوامل جهت مبتلا شدن به بیمار یهای قلبی هست. علاوه بر این، اسیدهای چرب اشباع نشده در رژیم غذایی مدیترانه ای، در برابر بیماری های قلبی محافظت ایجاد می کند. مشخص شده است ساکنین جزیزهCreteدر یونان، کمترین میزان سکته و بیماری های قلبی را دارند که علت آن مصرف کم چربی اشباع هست.

رژیم مدیترانه ای، متنوع و رنگارنگ: این رژیم ترکیبی از مواد غذایی متنوع است که مصرف غذا را لذت بخش و ساده می کند. ساکنان یونان به طور میانگین شش وعده یا زیاد در روز از میوه ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان استفاده می کنند. دانه ها و حبوبات در منطقه مدیترانه ای معمولا سبوس دار هستند و حاوی مقادیر بسیار ناچیزی از چربی های ترانس ناسالم هستند. نان های سبوس دار و سالم بخش مهمی از این رژیم غذایی هست. آجیل ها بخش دیگری از رژیم غذایی مدیترانه ای سالم را تشکیل می دهند. از آن جایی که کالری آجیل ها بسیار اوج هست، در رژیم مدیترانه ای بیش از حد استفاده نمی شود و تعداد انگشت شماری از آن ها روزانه استفاده می شود. جهت نتیجه بهتر در رژیم غذایی مدیترانه ای توصیه می شود زیاد آجیل های خام مصرف شود و از استفاده آجیل های بو داده و یا شیرین و خیلی شور اجتناب گردد.

رژیم مدیترانه ای، چربی های سالم: در رژیم لاغری مدیترانه ایی تاکید به محدود نمودن مصرف چربی ها نیست، بلکه گزینش چربی سالم اهمیت دارد. رژیم غذایی مدیترانه ای مصرف چربی های اشباع شده است و روغن های هیدروژنه را که خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی عروقی را زیاد کردن می دهند، منع می کند و در عوض توصیه می کند به جای این روغن ها از چربی های سالم استفاده شود. روغن زیتون یکی از اساسی ترین منابع تامین چربی در این رژیم هست. یکی از مهمترین فواید روغن زیتون, کم کردن چربی بد خون هست. این در حالی است که این روغن موجب زیاد کردن چربی خوب در خون می شود. مصرف منظم روغن زیتون در این رژیم باعث شده است این برنامه غذایی خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی و عروقی را به شدت کم کردن دهد. روغن کانولا و بعضی از انواع آجیل ها حاوی اسید لینولنیک هستند. اسید لینولنیک یک نوع اسید چرب امگا ۳ بوده که جهت سلامتی بسیار بافایده هست. کم کردن تری گلیسرید خون به همراه کم کردن میزان لخته شدن خون، کم کردن بروز حملات قلبی، اصلاح سلامت عروق خونی و کمک به کنترل فشار خون از جمله فایده های این اسید چرب هستند. ماهی های چرب مانند ماهی خال مخالی، قزل آلای دریاچه، شاه ماهی، ساردین، ماهی تن آلباکور و ماهی قزل آلا منابع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. در این رژیم غذای ماهی به طور منظم باید مصرف شود.

رژیم مدیترانه ای، مصرف کمتر گوشت قرمز: برنامه غذایی مدیترانه ای اساسا مشمول بر گیاه های است ولی باید دانست که با برنامه گیاهخواری متفاوت هست. در برنامه غذایی خود می توانید از مقداری گوشت گاو و گوسفند در ماه یک الی دو بار استفاده کنید ولی نباید مقدار مصرف آن از ۳۰ گرم (۱ قوطی کبریت) در روز تجاوز کند. مصرف هفته ای ۳ تا ۴ بار از گوشت ماکیان مثل مرغ و هفته ای ۳ تا ۷ بار ماهی مانعی ندارد. البته در این برنامه غذایی ماهی زیاد توصیه می شود.

رژیم مدیترانه ای، مصرف کمتر نمک
: در رژیم مدیترانه ای گیاه های و ادویه جات، جانشین نمک جهت طعم بخشیدن به غذا می شوند. پودر فلفل قرمز، تخم گشنیز، دانه زیره سبز، پونه کوهی، نعناع خشک، آوین و دارچین در یک رژیم مدیترانه ای جایگاه خاص ای دارد. علاوه بر این، پخت سبزیجات با روغن زیتون صورت می گیرد که باعث می شود سبزی هم طعم خود را حفظ کند و هم با رها کردن مواد شیمیایی گیاهی و آنتی اکسیدان ها، تمام خواصش محفوظ بماند.

منبع: آوای سلامت
انتهای پیام/

واژه های کلیدی: رژیم غذایی مدیترانه ای | فواید روغن زیتون | آنتی اکسیدان | مواد غذایی | رژیم غذایی | روغن زیتون | مبتلا شدن | سبزیجات | استفاده | سلامتی | بیماری


دانلود فایل ها

نویسنده : blogzz